TIG Lassen

TIG-lassen wordt gebruikt bij kwalitatieve laswerken in aluminium, rvs en staal. Reken voor al uw laswerken op Al-Las, dé specialist in Antwerpen!

Voor kwaliteitsvol laswerk is er geen betere lastechniek dan het TIG-lassen. Deze vorm van lassen is moeilijker en wordt daarom uitsluitend gebruikt door specialisten, maar daar staat wel tegenover dat met TIG-lassen een ongeëvenaarde kwaliteit kan bereikt worden.

Toepassingen van TIG-lassen

TIG lassen wordt veel gebruikt in de industrie en zorgsector, waar de kwaliteit van het laswerk erg belangrijk is. Ook buizen waardoor brandbare stoffen lopen moeten verplicht met TIG-lassen gelast worden, omdat deze luchtdicht moeten zijn. De lastechniek is zeer geschikt voor metalen als rvs, staal en aluminium.

Voordelen van TIG-lassen

Ondanks de moeilijkheid van de lastechniek, wordt TIG-lassen toch vaak gebruikt. Dat komt door de vele voordelen die er mee gepaard gaan:

  • TIG lassen is een lasproces waarbij zo goed als geen lasspetters ontstaan, waardoor het laswerk proper blijft en weinig nabewerking nodig heeft
  • Laswerk van hoge kwaliteit
  • Weinig schadelijke lasdampen, dus minder ongezond voor de lasser
  • Kan gebuikt worden voor verschillende metalen

TIG-lassen laten doen door een expert?
Contacteer Al-Las voor al uw laswerken